menu warning info arrow-right time location plus
Over ons

Het verhaal van Relion

Relion is in 2010 opgericht door zanger Ivan Verkerk. In de jaren die volgden heeft de band met verschillende samenstellingen veel ervaring opgedaan in het optreden en het muzikaal begeleiden van kerk- en jeugddiensten, bruiloften en conferenties. De bandleden schrijven en componeren zelf. De thema’s van de liederen zijn divers, en gaan over het leven nu en later met het oog op Gods koninkrijk.

Het verhaal van Relion

Martijn

Op mijn zevende startte ik met trommelles bij de plaatselijke fanfare. Twee jaar later kreeg ik daar drumlessen bij. Op mijn twaalfde speelde ik in mijn eerste bandje. Vanaf die tijd ben ik vooral de drumpartijen gaan naspelen van de bands die ik graag luisterde. Verschillende bandjes binnen en buiten de kerk volgden totdat ik in 2011 bij Relion kwam.

Ik heb toen de keuze gemaakt om mijn muzikale gaven en talenten enkel nog in te zetten voor Diegene die ze mij gegeven heeft: God! Hij geeft in muziek de mogelijkheid om Hem te eren en Hem bekend te maken. Dat is voor mij ook het doel van Relion. Ik speel het liefst Pop/Rock stijl met invloeden van progressieve Rock en Funk. Ik luister graag naar drummers als: Roger Taylor, Mike Portnoy, Nick D’Virgilio en Simon Phillips.

Ik speel op een notenhouten Pearl Session series uit de jaren ’90 en Zildjian A-Custom Bekkens. Heerlijk spul!

Het verhaal van Relion

Jos

Toen ik 7 jaar was, ben ik begonnen met trommelen bij de plaatselijke tamboer. Ik merkte echter dat ik op meer trommels wilde slaan, maar dit leek mijn ouders op dat moment nog geen goed idee. Vanaf mijn 10e mocht ik eindelijk van mijn ouders op drum les! Op 13-jarige leeftijd pakte ik echter de oude gitaar van mijn vader op en ik werd al snel verliefd op de gitaar. Een jaar later kocht ik mijn eerste elektrische gitaar. Op mijn 15e begon ik aan elektrische gitaarlessen en speelde ik al snel mee in de jongerenband van de kerk. Ook naast de kerk heb ik in een aantal bands gezeten.

Vervolgens trok ik op 18-jarige leeftijd naar Ede. Al snel werd ik gevraagd door mijn neef Martijn om mee te spelen in Relion. Na wat jamavonden en een optreden werd ik aangenomen als lid van de band. Mijn doel met Relion is het maken van muziek tot God’s eer. Ik geloof dat ik het talent wat ik heb gekregen in muziek mag gebruiken om mensen tot Zijn troon te leiden.

Mijn invloeden stromen voort uit rock/punk/grunge muziek. Op dit moment speel ik op een Chapman ML1-CAP10 Blackout, door een Marshall dsl40c.

Het verhaal van Relion

Arjen

Ik ben op mijn zeventiende pas begonnen met bassen. Dit was bij het jongerenkoor Vaya con Dios uit Zuidland. Ik nam het bassen daar over van de vorige bassist. Hij heeft mij ook les gegeven en een heel eind op weg geholpen. Hierna heb ik nog lessen gevolgd bij een conservatorium afgestudeerde bassist waar ik nog het nodige van geleerd heb.
Ik heb bij verschillende koren en bands gespeeld en hier een hoop podium ervaring opgedaan.
Muziek maken is echt mijn passie! Ik kan hier mijn hart en gevoel in kwijt.
Als ik op het podium sta dan geniet ik ervan om mensen enthousiast te maken voor het geloof.
Hier krijg ik een hoop energie van en sterkt mij ook in mijn eigen geloofsleven.
Ik speel op een Warwick FNA Jazzman custom shop bas, een Sandberg MarloweDK en een Michael Kelly firefly akoestische bas. Allemaal 5 snarige bassen. Voor versterking gebruik ik Vanderkley speakers en een Gallien-Krueger versterker.

Het verhaal van Relion

Simara

Zingen doe ik al zolang ik weet: zodra het kon ging ik op het kinderkoor, daarna het jongerenkoor bij ons in het dorp. Ik zong thuis ook heel vaak en nam dat wel eens op een cassettebandje. Totdat een muzikale vriend het per ongeluk had gehoord en vond dat ik een hele mooie stem had.

Ik mocht in 2001 in een gospelband zingen en ging op zangles bij Pia Schutz. Vanaf die tijd heb ik op veel verschillende podia gestaan. Oa in allerlei jeugddiensten, bruiloften, koffiebars en als soliste bij diverse koren. Daarnaast zing ik mee met diverse projecten van forever Worship, op tv bij Nederland Zingt en heb ik zelfs in het achtergrondkoor gestaan van Barbara Streisand.

Sinds juli 2010 zing ik met heel veel plezier en passie bij Relion. Wat mijn inspiratie is: De liefde en afhankelijkheid van God, mijn Vader, die maakt dat ik elke dag wil zingen voor Hem!

Ik mag mijn talenten gebruiken om Hem de eer te geven en andere mensen het evangelie bekend te maken doormiddel van de liederen die ik zing.

Het verhaal van Relion

Ivan

Op 7 jarige leeftijd ben ik begonnen met orgel spelen. Op mijn 8ste kreeg ik mijn eerste orgel les en sinds mijn 13de ben ik organist.
Mijn eerste elektrische gitaar kocht ik toen ik 14jaar was. Daarna heb ik al snel een spaanse akoestische gitaar gekocht. Later kwam daar een Western gitaar bij.
Op dit moment speel ik op een Roland RD 500 Piano, een Fender Stratocaster Deluxe Mexican en een Taylor 214ce DLX.
Sinds 1995 ben ik actief binnen de Gospelmuziek. Eerst als geluidstechnicus, later nog een jaar als drummer.
Daarna heb ik in verschillende bands gespeeld als gitarist. Van 2003 - 2006 in de band Promise He Made. Van 2004 – 2011 maakte ik deel uit van de Rainbow Praiseband waar ik piano en gitaar speelde.
Sinds 2005 zing ik bij het koor Forever Worship. Van 2011 – 2016 heb ik de bluesband Electric Blues gitaar en Hammond gespeeld.
Sinds 2010 ben ik deze band, Relion, begonnen omdat ik daar mijn passie in kwijt kan.
De passie om muziek te maken, maar vooral om God alle eer te geven.

Het verhaal van Relion

Leny

Zoals de meeste fluitisten ben ik ook op een blokfluit begonnen. Ik was 8 toen dit op school werd aangeboden. Dit heb ik toen gedaan, met de droom om later op een ander blaasinstrument verder te gaan. Dat is de dwarsfluit geworden.

Ik houd van het liefelijke geluid wat erin zit. Je kunt er blije dingen in vertolken, maar ook spelen als je verdrietig bent. Dit maakt het heel veelzijdig. Ik heb 7 jaar les gehad op de dwarsfluit en hier dus een stevige muziekbasis gelegd. Hierna stopte ik met de les en speelde vooral nog met bijzondere diensten bij ons in de gemeente. Totdat Ivan belde om in Relion te komen spelen. Hier speel ik sinds 2010 mee met de dwarsfluit.

Later is daar ook een chieftain whistle bijgekomen. Het is een prachtige fluit met een mooi warm geluid. Verder voeg ik met de zang hier een daar ook wat toe met een 2e stem.

Het is heerlijk om zo met elkaar onze gaven en talenten te gebruiken in het Koninkrijk van God. Hier geniet ik ook van en hoop dit nog lang te kunnen doen en me hier iedere keer weer verder in te ontwikkelen.

Het verhaal van Relion

Johannes

Johannes' verhaal komt binnenkort ...